Η Ιστορία μας

Πενήντα χρόνια πριν οι Έλληνες ζούσαν σε μια χώρα φτωχή που πάσχιζε να κλείσει τις πληγές της σκληρής δεκαετίας του πολέμου.


Μια χώρα που προσπαθούσε να περάσει από την κατηγορία των υπανάπτυκτων σε εκείνη των υπό ανάπτυξη χωρών. Το λίγο αβγάταινε λίγο-λίγο. Όλοι έβλεπαν μπροστά και προσδοκούσαν το καλύτερο.


Στις μεγάλες πόλεις κέρδιζαν μέρα με τη μέρα μια θέση στον κόσμο. Όμως και στα μικρά χωριά και συνοικίες είχαν αρχίσει μέσω κάποιων προοδευτικών ανθρώπων να αποκτούν οικονομικό και κοινωνικό δυναμισμό.


Στο μικρό αλλά όχι ιδιαιτέρως φτωχικό χωριό μας (μιας και η παραγωγή ελαιόλαδου δεν υπήρξε ποτέ ευκαταφρόνητη) ένας δυναμικός για την εποχή του άνθρωπος -ο πατέρας μας- έρχεται να παρουσιάσει το πρώτο σύγχρονο ελαιοτριβείο σε αντικατάσταση του ήδη υπάρχοντος πεπαλαιωμένου πια προσπαθώντας αφενός να καλύψει τη συνεχώς αυξανόμενη παραγωγή αφετέρου να εναρμονιστεί με την εξέλιξη.


Με σκληρή δουλειά και αναζητώντας πάντα το καλύτερο, παρουσίασε το 1978 το πρώτο φυγοκεντρικό ελαιοτριβείο του νησιού, του οποίου και στην συνέχεια αύξησε τη δυναμικότητα παραγωγής.


Η επιχείρηση όπως απαιτεί η πορεία, πέρασε σε νεότερα χέρια.


Με σεβασμό στη εμπειρία και γνώση του πατέρα, με προσοχή και εργατικότητα στο παρόν, με όραμα και προσδοκία για το μέλλον, επεκτείνεται. Το 2006 ξεκινήσαμε σε ένα νέο διαμορφωμένο χώρο την διαδικασία τυποποίησης extra παρθένου ελαιολάδου, τηρώντας σχολαστικά όλους τους κανόνες υγιεινής.